------------------------------- PANATHINAIKOS 1908 - GATE 13 1966 - MAKEDONIA - PIERIA - KATERINI CLUB est. 1991 ------------------------------------

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΣΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.....

Γενέθλια έχει σήμερα ο ιστορικότερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών στην Ελλάδα και ποιος άλλος θα μπορούσε να ήταν από την Θύρα 13, τον αρχαιότερο σύνδεσμο που αφορά φυσικά τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, τον Παναθηναϊκό. Μια λέξη και ένας αριθμός που δημιουργούν έναν μαγικό συνδυασμό που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει!
Η ιστορία των οργανωμένων οπαδών ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του 50, ωστόσο, ο σύνδεσμος φίλων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «Η ΘΥΡΑ 13» θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 19 Νοέμβρη του 1966 με γραφεία στην οδό Κολωνού 68 στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η απόφαση για την έγκριση του καταστατικού του συνδέσμου θα έρθει στις 16 Μαρτίου 1967. Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 44 χρόνια όταν μια  μεγάλη παρέα φανατικών φίλων του Παναθηναϊκού αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά σε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας στο οπαδικό κίνημα στην Ελλάδα. 
Ιδρυτές αυτής της ιδέας ήταν οι Απόστολος Ιωαννίδης, Γιώργος Καρβέλας, Στάθης Σκαλίκος και πολλοί ακόμα… Σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν όλο και περισσότεροι σύνδεσμοι στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο, οι οποίοι μπαίνουν κάτω από την προστασία της Θύρας 13 και αυτή τη στιγμή αριθμούν περίπου τα 88 στεγασμένα κλαμπ. Τα 100 είναι ο στόχος και τα 200 το ...όνειρο.
Βέβαια, πριν την ύπαρξη της Θ. 13 είχε ιδρυθεί τον Οκτώβριο του 1952 ο Σ.Φ.Ο.Π. (Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Παναθηναϊκού) ο οποίος ήταν και πάλι ο πρώτος σύνδεσμος στην Ελλάδα, με τα μέλη του να έχουν σημείο συνάντησης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας την 13η θύρα του ιστορικού γηπέδου.
Στις μέρες μας, το έργο της Θύρας 13 είναι τεράστιο καθώς έχει γίνει ξακουστή σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ είναι πάντα δίπλα στον Παναθηναϊκό όπου αυτός και αν αγωνίζεται… Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πελοπόννησο, Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εκδρομές σε Παρίσι, Βερολίνο, Μπολόνια, Μιλάνο, Ρώμη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Αυστρία, Τουρκία, Τορίνο, Μάντσεστερ, Σκωτία και πολλά πολλά ακόμα ταξίδια, καθώς το λέει και το σύνθημα «στα πέταλα ολόκληρης της γης, η 13 θα ‘ναι όπου βρεθείς, για να κρατάει πάντα δυνατά, την πράσινη σημαία μας ψηλά…»
Θύρα 13, χρόνια σου πολλά και πράσινα με πολλούς τίτλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου